Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö Logo

Uutiskirje

6.9.2021

 

 

 

Kullanhohtoista alkusyksyä!

Kesän viime säteitä viedään ja missä tunnelmissa: Suomen MM-perhojoukkueen elokuu sai päättyä kultasateeseen. Onnittelumme vielä koko joukkueelle upeasta suorituksesta joukkuekullan, henkilökohtaisen MM-kullan ja -hopean sekä muiden kärkisijoitusten myötä. Kisojen ohessa nostettiin esille myös Kuusingin taimenen elinolosuhteiden parantamiseksi tehtävä työ. Oman panoksensa Kuusinkijoki kuntoon -hankkeeseen toi Suomen Vapaa-ajankalastajat osallistumalla hankkeen rahoitukseen 5000 eurolla. Lahjoituksesta puolet on jäsenmaksuvaroja, joita järjestön henkilöjäseneksi liittyneet ovat halunneet kohdentaa vastuullisen kalastuksen edistämiseen.

Oheisen MM-kisojen tunnelmavideon myötä toivotamme hyvää kalastussyksyä!

Perhokalastuksen MM-tunnelmiin

 

 

 

Matalan kynnyksen kalastustoimintaa aikuisille – tutustu seurapiloteihin

SVK toteuttaa vuonna 2021-2022 valittujen kasvuhaluisten jäsenseurojensa kanssa seurapilotteja, joiden tarkoituksena on löytää uusia hyviä konkreettisia tapoja innostaa aikuisia kalastusharrastuksen pariin, aktivoida matalan kynnyksen kalastustoimintaa ja samalla houkutella aikuisia harrastajia seurojen jäseniksi. Ja hyviä toimintatapoja on löytynyt! Tutustu mm. Hämeenlinnan Urheilukalastajien, Kajaanin Kalastuskerhon sekä Vaasan Urheilukalastajien ja Pilk Kingsien pilottien alustaviin tuloksiin.

Aikuistoiminnan seurapilotit

 

Pekka Lehdes aloitti SVK:n järjestöasiantuntijana

Alkukesästä avoinna olleeseen Suomen Vapaa-ajankalastajien järjestöasiantuntijan tehtävään on valittu yhteiskuntatieteiden kandidaatti Pekka Lehdes. Pitkän kokemuksen järjestötoiminnasta ja sen kehittämisestä omaava Lehdes on toiminut mm. 20 vuotta Judoliiton toiminnanjohtajana. Pekan tehtäviin kuuluvat jatkossa mm. järjestön kehittäminen, koulutukset ja jäsenhankinta. Toivotamme Pekan lämpimästi tervetulleeksi Suomen Vapaa-ajankalastajiin.

Lue lisää Pekasta

 

 

 


Fiksu kalastaa ahventa -kilpailu lapsille ja nuorille

Syyskuussa on käynnistynyt nuorten oma ahvenen kalastuskilpailu, Fiksu kalastaa ahventa. Tarkoituksena on kalastaa mahdollisimman tarkan mittaisia ahvenia kolmessa eri sarjassa. Kalan painolla ei ole väliä, tässä kilpailussa ratkaisee vain pituus. Tarkimmat ahvenen kalastajat palkitaan kalastusvälinepalkinnoin. Kilpailuaikaa on syyskuun loppuun saakka ja kisa on avoinna kaikille alla 18-vuotiaille.

P.S Syksyn myötä käynnistyvät jälleen monet lasten ja nuorten kalastuskerhot eri puolilla Suomea, aivan uutena esim. Fisuun Kuopio. Tapahtumiin ja kerhoihin pääset tutustumaan fisuun.fi -sivuilla.

Fiksu kalastaa ahventa -kilpailuun

Lahjoita paremman kalastuksen puolesta!

Lahjoittamalla Suomen Vapaa-ajankalastajien varainkeräykseen voit tukea lasten ja nuorten kalastusleirejä ja -kerhoja, vastuullisen vapaa-ajankalastuksen tiedottamistyötä tai auttaa haukea Haukitehdas-toimintamme kautta. Osallistu tai jaa tietoa eteenpäin ja olet mukana toimimassa kanssamme paremman kalastuksen puolesta.

 

Tästä lahjoittamaan

 

Ulkoiluvinkkejä syyskuun jokaiselle päivälle

Yhteistyökumppanimme Suomen Latu on julkaissut syyskalenterin, jonka ”luukuista” avautuu päivittäin uusi ulkoiluvinkki koko syyskuun ajan. Myös kalastus on teemana mukana: onhan kalastus mainio tapa viettää aikaa raikkaassa syysilmassa. Kalastuksen voi myös yhdistää luontevasti moneen muuhun ulkoiluharrastukseen: vaellukseen, melontaan tai lyhyempäänkin metsäretkeen. Parhaassa tapauksessa muonituskin täydentyy tuoreella lähiruoalla.

Lue lisää syyskalenterista

Syyskuun tarjous: Vuosivieheitä 9 e/ kpl

Nyt Vapaa-ajankalastaja kaupassa vuosien 2010-2014 sekä vuoden 2018 vuosivieheet tarjouksessa 9 e/kpl. Tässä nopeat syövät hitaat, sillä joissain vuosikerroissa on enää muutamia kappaleita jäljellä. Sitten ne ovatkin ikuisesti loppu.

 

Tästä viehepakkia täydentämään

 

 

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö logo

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry

Vanha talvitie 2-6 A 11,
00580 Helsinki,
puh. 050 597 4933
kotisivut: www.vapaa-ajankalastaja.fi

Instagram

Facebook

Youtube

Issuu

LinkedIn

Osoitelähde: Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön asiakastietorekisteri.
Tietosuojaseloste | Päivitä yhteystietosi tai peruuta tilauksesi

LianaMailer