Vihdin Kalastusseura ry

Ajankohtaiset asiat

La 2.3.2024 klo 10 – 14 SM -pilkki Kuopiossa Pohjois-Kallavedellä. Kilpailukutsu täällä: https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/kilpailukutsut/
Seuran ilmoittautumiset tehty. Jälki-ilmoittautuminen kilpailupaikalla mahdollista omalla kustannuksella ja lisähintaan.
Lisätietoja täällä: https://www.facebook.com/SMpilkki2024

Su 3.3.2024 klo 09 – 14 (ahven, S) Helsinki-Open -pilkkikilpailu.
KUTSU
Etelä-Suomen Vapaa-ajankalastajapiiri järjestää Helsinki-Open pilkkikilpailun. Siirtymät 15/30 min. Sarjat: NU, N, M ja MV70. Osallistumismaksut: nuoret 0 €, muut 15 €. Ilmoittautumiset kisapaikalla.
Kisapaikka Bodom -järvi, lähtö Oittaan uimarannalta, Kunnarlantie 33-39, Espoo
Paikalla aamulla kahvia, sämpylää ja pullaa, suklaata ja muuta juotavaa.
Lisätiedot: Kimmo Koivisto, 040 025 7267.
TERVETULOA!

Su 3.3.2024 klo 09 – 14 avoin pilkkikilpailu Lahnajärvellä.
Sarjat: yleinen, kilpailukala: sekakala, ei hauki
Järjestäjä: Kiikalan Urheilukalastajat
Muut tiedot: JÄÄVARAUS, Yhteyshenkilö: Keijo Kaivonen, p. 040 550 5231

Su 3.3.2024 klo 09 – 14 (ahven) Jäsenten välinen mestaruuspilkki Hamarissa (SEO).
Jäsenten välinen mestaruuspilkki 3.3. on siirretty TOLKKISIIN TANSSISAAREEN!
Siirtymät 15/30min. PTO

To 7.3.2024 klo 10 – 14 (S 15 / 30 min) EKL:n avoimet Uudenmaan piirin pilkin mestaruuskilpailut. Paikka Hiidenvesi, Nummelan selkä (Hiidenrannantien päässä)
Osanottomaksu 15 €. Kaiken kalan kisa. Sarjat: naiset,  miehet, alle ja yli 75 v.
Kahvia, pullaa ja makkaraa myynnissä.
Järjestäjä Nummelan Eläkkeensaajat ry, tied Pentti Kaakinen, 040 073 1573.
HUOM! Harjoittelukielto 2 vrk ennen kilpailua

La 9.3.2024 klo 09 – 14 (ahven, S) Avoin Vihdin kunnanmestaruuspilkki. Kilpailupaikka Vihdissä, tarkemmat tiedot viimeistään kilpailupäivää edeltävänä iltana seuran kotisivuilla. Tied. 044 259 0347. Järj. VKS

Su 10.3.2024 klo 09 – 14 (ahven, S) Kalevi Erolahden muistopilkki, Lohja, Pähkinäniemi. avoin kalakuninkuusosakilpailu. Järj. LOKS. Tiedustelut: Kimmo Koivisto, 040 025 7267.

Su 17.3.2024 klo 11.00 – 13.00 kaikki kalat. Nuorten pilkkitapahtuma Ojakkalan Enäjärvellä. Ei osallistumismaksua. Tiedustelut Martti Nio puh. 050 468 0408 Järj. VKS

Su 17.3.2024 klo 09.00 – 14.00 (S) Vihti, Ojakkala, Enäjärvi. Avoin kaiken kalan pilkkikilpailu. Tied. Antero Sundell 044 259 0347. Järj. VKS.

Tiedotteita

luettavissa tästä:

Saaliiksi otettavat kalat pitää lopettaa

Eläinten hyvinvointia koskeva lainsäädäntö muuttuu vuodenvaihteessa. Samalla kalastuslakiin tulee muutos, jonka mukaan kalastaja ei saa enää aiheuttaa kaloille tarpeetonta kärsimystä.
Saaliiksi otettava tai syöttinä käytettävä kala on tapettava mahdollisimman nopeasti ja kivuttomasti. Sama koskee rapuja. Saaliskalan lopetusta voidaan lykätä vaikeiden olosuhteiden vuoksi tai silloin, kun saalista säilytetään sumpussa tai muussa vastaavassa kalojen tai rapujen säilyttämiseen soveltuvassa laitteessa tai tilassa.

Lopetusvelvollisuus ei koske kerralla saatavaa suurta saalismäärää.

Tarpeettoman kärsimyksen, kivun ja tuskan tuottamista on eläinsuojeluasetuksen mukaan esimerkiksi elävän kalan suomustaminen tai suolistaminen. Kalan jättäminen tukehtumaan tuottaa sille tuskaa, minkä vuoksi myös tätä voidaan pitää tarpeettoman kärsimyksen tuottamisena. Vapaa-ajankalastuksessa voidaan välttää kalan kokemaa tarpeetonta kärsimystä lopettamalla eläin mahdollisimman nopeasti.

Käytännössä vaatimukset tarkoittavat Ruokaviraston mukaan sitä, että kala tainnutetaan heti pyynnin jälkeen lujalla lyönnillä päähän, minkä jälkeen siitä lasketaan veri. Esimerkiksi hyvin pienikokoiselle kalalle voi riittää myös luja isku päähän tai niskan murtaminen joko käsin päätä ylöspäin vääntämällä tai saksien tai puukon avulla.

Säännökset koskevat sekä vapaa-ajankalastusta että kalastuskilpailuja. Niiden noudattamatta jättämisestä voi seurata rangaistus eläinsuojelurikkomuksesta.
Valvonnassa tarkastus kohdistuu säädöksiä rikkovaan kalastajaan. Kilpailun järjestäjällä katsotaan kuitenkin olevan merkittävä toimintaa ohjaava rooli.

Kalastonhoitomaksun yläikäraja nousee

Kalastonhoitomaksun maksuvelvollisuuden yläikäraja nousee vuoden 2024 alusta 69 vuoteen. Henkilöt, jotka ovat täyttäneet 65 vuotta viimeistään 31. joulukuuta 2023, saavat jatkossakin kalastaa ilman valtiolle suoritettavaa maksua.

Metsähallituksen kalastuslupien hinnat muuttuvat

Metsähallituksen kalastuslupien hinnat nousevat. Vuorokauden mittaisen vapaluvan hinta nousee 10 eurosta 15 euroon. Kausiluvan hinta kasvaa 25 eurosta 30 euroon. Kohteissa, joille istutetaan kirjolohta, vuorokausiluvan hinta nousee 18:sta 25 euroon. Vuodenvaihteen jälkeen kahdeksan euron pyydysluvat poistuvat. Esimerkiksi yhden verkon ja kolmen katiskan käyttö maksaa jatkossa 12 euroa kalenterivuodelta.

Kotimaisen kalan käyttämisen perinteet säilyvät